Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

8 oktober 2018: Cleantech Stad – Wat merkt u straks van de Circulaire Economie?

oktober 8, 2018 @ 08:00 - 17:00

Gratis

In relatie tot het Deventer ambitiekaart thema “Cleantech Stad” vertelt onze spreker van 8 oktober wat Circulaire Economie inhoudt. Het thema heeft een prominente plek op de ambitiekaart (met o.a. een Centrum voor circulair ondernemen). Ook MKB Deventer en VNO-NCW hebben programma’s opgezet om hun leden te bewegen naar 50% minder grondstofgebruik ofwel 50% meer circulair gebruik van grondstoffen.

Maar hoe gaat dit ons leven de komende jaren beïnvloeden? Wat is het verschil tussen bijvoorbeeld ‘circulair’, ‘biomimicry’, ‘recyclen’ en ‘hergebruik’? En waarom willen we eigenlijk überhaupt naar een circulaire economie? Hebben wij als burger, ondernemer of politicus eigenlijk wel invloed op de Circulaire Economie? En zijn er überhaupt wel bedrijven die daar in Deventer mee van doen hebben / krijgen? Ja! Auping is een landelijk bekend voorbeeld op dit gebied… en vele bedrijven willen volgen.

Onze spreker Linda Louwissen begeleidt al vele jaren met veel plezier verandertrajecten, in eerste instantie in de Food en de laatste jaren met een uitbreiding naar de dienstverlening, de techniek en de metaal- en energiesector. Momenteel is ze Kwartiermaker Regionale Transitie Agenda Maakindustrie.

Linda haalt veel inspiratie uit de natuur. “We vinden er tal van voorbeelden van groei, ontwikkeling, leiderschap, samenwerking, innovatie en verandering. We kunnen bij de natuur in de leer gaan als het erom gaat hoe we met complexe systemen en (groeps)processen horen om te gaan. In de ontwikkeling van mens en organisatie komen dezelfde wetten voor.”

Voor haar verhaal maakt Linda gebruik van voorbeelden uit de praktijk. Bijvoorbeeld welke uitdagingen organisaties hebben bij het circulair inrichten van hun organisatiemodel.

Wanneer?      8 oktober 2018
Aanvang?      17.30 uur
Tot hoe laat?  20.00 uur
Locatie?         Restaurant de Keizerskroon

Noteer deze top-bijeenkomst dus alvast in uw agenda!

Het programma:

17.30 – Netwerkborrel
18.00 – Intro Deventer Ambitiekaart-thema “Cleantech Stad”
18.05 – Presentatie Linda Louwissen + discussie
18.45 – Diner (2 gangen)

Wij willen U graag ontmoeten a.s. 8 oktober 2018 !

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Bent u geen lid, meld u dan a.u.b. als bezoeker aan via info@bergenvaarders.nl en laat dan a.u.b. gelijk even weten of u blijft mee-eten…

Wij waarderen het altijd als deelnemers na de maaltijd nog even blijven napraten onder het genot van een koffie of borrel. Voor vragen kunt u zich tevens melden bij info@bergenvaarders.nl

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Gegevens

Datum:
oktober 8, 2018
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
www.bergenvaarders.nl

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon:
0570763764
E-mail:
info@bergenvaarders.nl
Site:
bergenvaarders.nl

Locatie

Restaurant De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0570-641277
Site:
https://www.keizerskroondeventer.nl