Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stichting Industrieel Erfgoed Deventer – De Schoorsteen

september 9, 2019 @ 17:30 - 20:00

Gratis

Geachte Bergenvaarders,

We mogen weer! De Bergenvaarders zijn terug van zomerreces en er is weer van alles gebeurd in de zomer, dus gezellig borrelen en bijpraten op 9 september! Deze keer is ook Stichting Industrieel Erfgoed Deventer in de persoon van Piet de Noord (secretaris) van de partij. Het is alweer enige tijd geleden dat zij spraken op een Bergenvaarders bijeenkomst en deze zomer stonden ze in het middelpunt van de belangstelling, dus voor het Bergenvaardersbestuur tijd om ze weer eens uit te nodigen.

De schoorsteen

De schoorsteen van de voormalige Coberco condensfabriek is een icoon, het is het hoogste bakstenen bouwwerk van Deventer. Van dit soort schoorstenen zijn er maar vijf meer over in Nederland. Er is dan ook veel verzet tegen de sloop. Omwonenden begonnen een handtekeningenactie (meer dan 600 handtekeningen!), politieke partijen roepen het college op de schoorsteen te redden… Eerder steunden de landelijke Stichting Fabrieksschoorstenen en de Adviesraad Monumenten al Stichting Industrieel Erfgoed Deventer bij de aanvraag van de monumentenstatus. Die aanvraag deed de SIED samen met de Stichting Oud Deventer en de Vereniging Heemschut.

Tentoonstelling

Tevens is er wat te vertellen over de tentoonstelling die plaats vindt tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2019. Bedrijven organiseerden vroeger allerlei sport- en muziekactiviteiten voor hun medewerkers. Daarvan is nog van alles terug te vinden, zo blijkt tijdens de tentoonstelling die ‘Spelende Bedrijven’ gaat heten.

Voor wat betreft de maaltijd verwachten we dat De Keizerskroon weer een heerlijke maaltijd voor ons serveert. U helpt de organisatie door even aan te melden via onderstaande link:

Aanmelden

Lukt het niet? Stuur dan even een email naar info@bergenvaarders.nl met de mededeling of u wel/niet blijft eten.

Wanneer?      9 september 2019
Aanvang?       17.30 uur
Tot hoe laat?  ca. 20.00 uur

Het programma:
17.30 – Ontvangst
17.55 – Intro door onze President
18.05 – Presentatie + gelegenheid tot vragen
18.45 – Diner (buffet)

Wij willen U graag ontmoeten a.s. 17 juni 2019 !

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via info@bergenvaarders.nl en laat dan a.u.b. gelijk even weten of u blijft mee-eten…

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteund door donateur te worden.

Wij waarderen het altijd als deelnemers na de maaltijd nog even blijven napraten onder het genot van een koffie of borrel. Voor vragen kunt u zich tevens melden bij info@bergenvaarders.nl.

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Het bestuur van de Bergenvaarders,
Rob Korten                       Astrid Groustra                   Gerard Harmelink
Secretaris                         Penningmeester                 President

Gegevens

Datum:
september 9, 2019
Tijd:
17:30 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
www.bergenvaarders.nl

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon:
0570763764
E-mail:
info@bergenvaarders.nl
Site:
bergenvaarders.nl