Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

14 mei 2018: Slimme Campus Stad – AkzoNobel wordt S/park

mei 14, 2018 @ 17:30 - 21:00

Gratis

Op 14 mei is er weer een Bergenvaarders bijeenkomst in Restaurant De Keizerskroon te Deventeren deze keer staat de AkzoNobel locatie in Deventer centraal. De sprekers op 14 mei dragen op verschillende manieren bij aan de ambitiekaart van de gezamenlijke bedrijfsverenigingen MKB Deventer, VNO-NCW, Parkmanagement en Deventer Kring van Werkgevers en dan specifiek over het thema “Slimme Campus Stad”.

De sluiting van de AkzoNobel productielocatie in Deventer en de doorstart als Open Innovatie Center (onder de nieuwe naam S/Park) heeft veel stof doen opwaaien. Recentelijk ontstond er ook weer discussie nadat bekend werd dat de chemietak verkocht werd aan Carlyle, een Amerikaans investeringsfonds.

De Bergenvaarders kijken op 14 mei naar de kansen voor Deventer. De nieuw aangestelde directeur voor S/Park, Marc Leeuw, komt vertellen wat de toekomstvisie voor het terrein is.

We laten ook Gerko van IJsselmuiden van HYCAIL2 aan het woord. Hij wil zich op S/Park vestigen met een demonstratie/pilotfabriek voor het maken van bioplastics (voor de geïnteresseerden: specialties gemaakt van Poly Lactic Acid).

Zoals u van ons gewend bent, hebben we ook weer iemand gevraagd om als gastspreker het voorliggende thema in een historisch perspectief te plaatsen. Deze keer is dat voormalig AkzoNobel directeur Jan Roes. Hij zal vertellen over wat bijvoorbeeld Noury & Van der Lande (en later AkzoNobel) betekende voor Deventer. Is er een parallel te trekken tussen wat er nu gaande is en wat er vroeger allemaal gebeurde rondom Akzo

Het programma :

17.15 – Netwerkborrel
18.00 – Intro Deventer Ambitiekaart-thema “Slimme Campus Stad”
18.05 – Historisch perspectief; Jan Roes haakt aan op de geschiedenis van Akzo in Deventer; ruimte voor discussie.
18.20 – Marc Leeuw spreekt over de plannen van S/park; ruimte voor discussie.
18.35 – Gerko van IJsselmuiden vertelt over plan voor een pilotfabriek voor bioplastics; ruimte voor discussie
18.45 – Diner (2 gangen)

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Bent u geen lid, meld u dan a.u.b. als bezoeker aan via info@bergenvaarders.nl en laat dan a.u.b. gelijk even weten of u blijft mee-eten..

Wij waarderen het altijd als deelnemers na de maaltijd nog even blijven napraten onder het genot van een koffie of borrel. Voor vragen kunt u zich tevens melden bij info@bergenvaarders.nl

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

 

Gegevens

Datum:
mei 14, 2018
Tijd:
17:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
bergenvaarders.nl

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon:
0570763764
E-mail:
info@bergenvaarders.nl
Site:
bergenvaarders.nl

Locatie

Restaurant De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0570-641277
Site:
https://www.keizerskroondeventer.nl