Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

8 april 2019: Boeiendste stad – Carlos in huis

april 8, 2019 @ 17:30 - 20:00

Gratis

“Kleur, vorm en inhoud”

Maandag 8 april BEGINNEN WE AL OM 17.30 UUR.

We zijn dan, voorafgaand aan onze maaltijd bij de Keizerskroon, te gast bij Carlos In Huis, winnaar van de Deventer Promotieprijs 2019!
Onderwerp is die avond de ‘Boeiendste Stad‘.

De onderneming had vanaf 2008 al een meubelzaak aan de Smedenstraat.Tijdens de zoektocht naar een grotere plek in de historische binnenstad van Deventer viel het oog op de Sallandsche Bank uit 1913. In eerste instantie met een flinke dosis zelfspot, want ‘de bank kopen’ — wie doet dat nou? En toch werd dit grootse, haast bizarre plan werkelijkheid. Het jaar daarop stond volledig in het teken van de grootschalige verbouwing, want het ooit zo fenomenale bankgebouw aan de Hofstraat was in alle leegstaande jaren flink verwaarloosd. Begin vorig jaar opende de nieuwe meubelzaak, zonder het historische pand ingrijpend te hebben veranderd.

Carlos In Huis kreeg de prijs voor hun bijdrage aan de promotie van Deventer. De eigenaren en hun enthousiaste team slaagden erin om binnen een jaar Deventer landelijk op de kaart te zetten als ‘place to go’ voor interieur en design. Wethouder Thomas Walder: “Carlos in Huis is een voorbeeld bij uitstek van een zelfstandige onderneming die op een actuele manier kleur, vorm en inhoud geeft aan de binnenstad van Deventer.” Bovendien, zegt Walder, laat Carlos in Huis zien hoe je op ‘eigentijdse manier’ herbestemming kan geven aan historisch erfgoed.

Wat dat precies inhoudt? Dat vertelt eigenaresse Thea Witteveen tijdens de persoonlijke rondleiding die we krijgen door het historische pand.

 

Wanneer?      8 maart 2019
Aanvang?       17.30 uur
Tot hoe laat?  ca. 20.00 uur

 

Het programma:
17.30 – Ontvangst bij Carlos in Huis, Hofstraat 13-15
17.35 – Intro Deventer Ambitiekaart-thema “Boeiendste Stad”
17.40 – Rondleiding en toelichting door Thea Witteveen
18.45 – Vertrek naar restaurant de Keizerskroon
19.00 – Diner (2 gangen)

 

Wij willen U graag ontmoeten a.s. 8 maart 2019 !

 

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Bent u geen lid, meld u dan a.u.b. als bezoeker aan via info@bergenvaarders.nl en laat dan a.u.b. gelijk even weten of u blijft mee-eten…
Wij waarderen het altijd als deelnemers na de maaltijd nog even blijven napraten onder het genot van een koffie of borrel. Voor vragen kunt u zich tevens melden bij info@bergenvaarders.nl.
De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Gegevens

Datum:
april 8, 2019
Tijd:
17:30 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
www.bergenvaarders.nl

Organisatoren

Sociëteit der Bergenvaarders
Carlos in Huis

Locatie

Restaurant De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0570-641277
Site:
https://www.keizerskroondeventer.nl