Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cleantech Stad: Fennenoord

juni 17, 2019 @ 17:30 - 20:00

Gratis

Geachte Bergenvaarders,

LET OP: In verband met Pinksteren wordt de bijeenkomst van juni verplaatst naar 17 juni (3e maandag i.p.v. de 2e maandag van de maand).

Op 17 juni kunt u kennis maken met het project Fennenoord, een ambitieus, duurzaam project binnen de gemeente Deventer.

Na een voorbereiding van enkele jaren en even zo lange periode van zoeken naar een geschikte locatie, laat Bergenvaarder Rob Korten u kennis laten maken met zijn plannen voor een ambitieus, duurzaam project binnen de gemeente Deventer. Het project Fennenoord zal zich richten op de productie van duurzame energie, groene grondstoffen en research naar nieuwe producten, processen en businessmodellen op dit gebied.

Duurzame warmte en producten

De destillatieprocessen van Fennenoord vragen veel hoogwaardige warmte. De verwachting is dat  de hierbij vrijkomende restwarmte (vergelijkbaar met het gasgebruik van ca. 7.000 gemiddelde woningen in Deventer) beschikbaar te stellen voor de verduurzaming van de stad.
Het bedrijfsproces betreft verder de productie van groene, food grade CO2, methaan (eventueel ook vloeibaar beschikbaar in de vorm van LNG), bluspoeder, grondstoffen voor schoonmaakmiddelen, meststoffen in kristalvorm en korrelvorm, demi- of gedestilleerd water, etc.

Kenniscentrum

Tevens wordt er een kenniscentrum opgericht voor biobased productie, passend tussen andere kennis- en innovatiecentra in Deventer. Er wordt onderzoeksruimte beschikbaar gesteld voor ondernemingen en kenniscentra uit de Cleantech Regio. Onderwerpen zijn o.a. bio-chemie en waterstof.

Voor wat betreft de maaltijd verwachten we dat De Keizerskroon weer een heerlijke maaltijd voor ons serveert. U helpt de organisatie door even aan te melden via onderstaande link:

Aanmelden

Lukt het niet? Stuur dan even een email naar info@bergenvaarders.nl met de mededeling of u wel/niet blijft eten.

Wanneer?      17 juni 2019
Aanvang?       17.30 uur
Tot hoe laat?  ca. 20.00 uur

Het programma:
17.30 – Ontvangst
17.55 – Intro door onze President
18.05 – Presentatie Fennenoord + gelegenheid tot vragen
18.45 – Diner (buffet)

Wij willen U graag ontmoeten a.s. 17 juni 2019 !

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via info@bergenvaarders.nl en laat dan a.u.b. gelijk even weten of u blijft mee-eten…
Wij waarderen het altijd als deelnemers na de maaltijd nog even blijven napraten onder het genot van een koffie of borrel. Voor vragen kunt u zich tevens melden bij info@bergenvaarders.nl.
De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Het bestuur van de Bergenvaarders,
Rob Korten                       Astrid Groustra                   Gerard Harmelink
Secretaris                         Penningmeester                 President

Gegevens

Datum:
juni 17, 2019
Tijd:
17:30 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/registratie-cleantech-stad-fennenoord-63131707637

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon:
0570763764
E-mail:
info@bergenvaarders.nl
Site:
bergenvaarders.nl

Locatie

Restaurant De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0570-641277
Site:
https://www.keizerskroondeventer.nl