Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slimme Campus Stad: Rondleiding bij De Gasfabriek Deventer

mei 13, 2019 @ 17:30 - 20:00

Gratis

Maandag 13 mei 2019 zijn wij uitgenodigd voor een bezoek en een korte rondleiding bij De Gasfabriek aan de Zutphenseweg 6. Gabriël Bosch van 1618 Vastgoed is met zijn collega’s enkele jaren geleden aan de slag gegaan om het complex te transformeren tot een eigentijds innovatiecentrum. Naast ruimte voor innovatieve bedrijven is er ook een vestiging van de Belgische bierbrouwer Duvel.

In de rondleiding vertelt Gabriël het verhaal over de Deventer gemeentelijke gasfabriek: van de ontwikkeling van koolgasfabricage naar aardgasdistributie, van de sloop van de fabrieksgebouwen en de gashouders naar het behoud van deze waardevolle bebouwing. De boeiende 150 jaar oude geschiedenis van gas en gastechniek in Deventer is niet alleen een verhaal over de productie van gas, maar ook over een grote verandering die gas in de leefgewoonten van de Deventenaren veroorzaakte.

In 2015 zijn de historische panden beschermd geworden omdat ze de gemeentelijke monumentenstatus hebben gekregen.
Inmiddels bruist het van de innovatie en het ondernemerschap aan de Zutphenseweg. Diverse bedrijven hebben zich gevestigd op het terrein zoals accountants, marketeers, architecten en juristen. Hogeschool Saxion is een dependance begonnen in De Gasfabriek. Ook zijn er verschillende energiestartups gevestigd die zich bezighouden met diverse innovaties in de energiebranche. Zelfs ontwikkelingen zoals Virtual Reality en hologrammen kom je er tegen.

Voor de maaltijd maken we deze keer geen gebruik van de Keizerskroon. In horeca-gelegenheid “De Kantine” op het gasfabriekterrein wordt een heerlijk buffet voor ons geserveerd. U wordt EENMALIG VERZOCHT u hiervoor ook echt even aan te melden via onderstaande link:

Aanmelden

Lukt het niet? Stuur dan even een email naar info@bergenvaarders.nl met de mededeling of u wel/niet blijft eten.

Wanneer?      13 mei 2019
Aanvang?       18.00 uur
Tot hoe laat?  ca. 20.00 uur

Het programma:
17.30 – Ontvangst in “De Kantine”, gasfabriekterrein Zutphenseweg 6
17.55 – Intro Deventer Ambitiekaart-thema “Slimme Campus Stad”
18.00 – Rondleiding en toelichting door Gabriël Bosch
19.00 – Diner (buffet)

Wij willen U graag ontmoeten a.s. 13 mei 2019 !

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via info@bergenvaarders.nl en laat dan a.u.b. gelijk even weten of u blijft mee-eten…
Wij waarderen het altijd als deelnemers na de maaltijd nog even blijven napraten onder het genot van een koffie of borrel. Voor vragen kunt u zich tevens melden bij info@bergenvaarders.nl.
De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

 

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon:
0570763764
E-mail:
info@bergenvaarders.nl
Site:
bergenvaarders.nl

Locatie

De Gasfabriek Deventer
Zutphenseweg 6
Deventer, 7418 AJ Netherlands
+ Google Maps
Site:
https://www.degasfabriek.com