1188255f-79c9-42f2-8a3f-4a8c43a83c7cDeventer heeft een eigen brouwerij: Davo Bieren. In 2012 opgericht door vier Deventernaren, waaronder onze gastspreker van maandag 13 maart 2017: Marijn Kroon. Hij is de bedrijfsleider bij Davo Bieren.

Dat Deventer toe was aan een eigen brouwerij blijkt uit de massale steun vanuit de bewoners van de stad. Het benodigde kapitaal voor de financiering van het project is bijééngebracht met crowdfunding, kleine en grotere investeringen van vooral Deventenaren, maar ook landelijk was er interesse om mee te investeren in de Deventer brouwerij.

cugfiamwyaabosxDe stadsbrouwerij met proeflokaal is een plek waar alles draait om bier. Je kunt er zien hoe bier gemaakt wordt, een praatje maken met de brouwers en de bieren proeven in het gezellige proeflokaal. Naast de eigen bieren kun je er ook kennismaken met bieren van andere, vaak kleinere brouwers uit Nederland en ook uit andere delen van de wereld. Een rondleiding met proeverij geeft je een beeld van een biercultuur die veel verder gaat dan het alom bekende pilsje.


WIL JE EEN LEZING BIJ DE BERGENVAARDERS BIJWONEN OF ZELF IETS KOMEN VERTELLEN? DAT KAN! MELD JE AAN VIA [email protected]

NEEM OOK GERUST GEÏNTERESSEERDEN MEE ALS INTRODUCEE.
Toegang is gratis. De (bescheiden) kosten voor maaltijd en consumpties zijn voor eigen rekening.

Wanneer? Iedere tweede maandag van de maand!

Locatie: Restaurant de Keizerskroon; Stromarkt 12, Deventer

Tijd: 18:00 uur tot ca 21:00 uur.