Agenda

Aankomende bijeenkomsten

Wij proberen iedere maand een bijeenkomst te organiseren. Houd onze website in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of abonneer op onze digitale agenda.

9

oktober 2023

De Kop Handelskade

Maandag, 9 oktober, 2023. | 17.45 – 21.00 uur

Tijdens eerdere bijeenkomsten is al eens gesproken over stadscampus ‘De Kien’, een groot stadsontwikkelingsproject in de nabijheid van het station in Deventer. De Kop Handelskade is een verrassend en uniek nieuwbouwproject dat een belangrijk onderdeel vormt van ‘De Kien’.
De stadscampus krijgt een upgrade met een drietal gebouwen die plaats bieden aan kantoren, sociale huurwoningen, studentenwoningen, horeca én maar liefst 43 luxe appartementen en penthouses met een fenomenaal uitzicht op de skyline van Deventer! Daarnaast komen er 2 horeca-gelegenheden, 88 studentenwoningen, 76 sociale huurwoningen en is er plek voor 3.000 m2 kantoorruimte. Marco Spekreijse is Adjunct Directeur bij de ontwikkelaar van het complex, Explorius uit Rijssen. Zijn verhaal wordt ingeleid door René Nelissen, programmamanager voor De Kien en werkzaam bij Witteveen+Bos.

 

13

november 2023

Een nieuw Bergenvaarders stripavontuur: “Een alchemist in Brugge”

Maandag, 13 november, 2023. | 17.45 – 21.00 uur

Deze maand verschijnt het stripalbum “de Bergenvaarders deel 2, Een Alchemist in Brugge”. De Bergenvaarders is een humoristische historische strip waarvan deel 1 zich in Deventer afspeelt.

In deel 2 staat de historisch hanzestad Brugge centraal en draait het verhaal ook deels om Deventer. Het verhaal is in samenwerking met archeologen, erfgoedinstellingen, universiteiten en musea gemaakt om een zo goed mogelijk beeld van die tijd neer te zetten. Zo is Archeologie Deventer aangeschoven voor advies over de middeleeuwse stad, mochten de makers gebruik maken van 3D weergaves die de Universiteit Gent beschikbaar stelde en hielp Raakvlak Brugge met achtergrondinformatie over Brugge.
Marc de Lobie geeft de stripboeken uit. Hij presenteerde al eerder bij ons een stripalbum over de Bergenvaarders en won de Erfgoedprijs 2019 met een stripalbum over de geschiedenis van de gemeente Rheden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden:

Word actief Bergenvaarder.
Steun ons als vrijwilliger, donateur of promotor. Start vandaag nog.

Bel ons: 0570-763764