Agenda

Aankomende bijeenkomsten

Wij proberen iedere maand een bijeenkomst te organiseren. Houd onze website in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of abonneer op onze digitale agenda.

12

juni 2023

Van Deventer tot Doesburg en “weerumme”

Maandag, 12 juni, 2023. | 17.30 – 21.00 uur

In dit bijzonder jubeljaar denkt het bestuur u veel mooie en interessante bijeenkomsten te kunnen presenteren. We hebben daarnaast, mede dankzij de inbreng van onze vrienden van de Doesburgse Hanzefeesten, een motor/auto route gemaakt van hier tot daar en “weerumme”. Auke Nederhoed vertelt over de organisatie van de Doesburgse Hanzefeesten en de Bergenvaardersroute 2023 wordt gepresenteerd aan publiek en pers.

10

juli 2023

Rondleiding: ‘De Heilige Nicolaas en de Hanze’

Maandag, 10 juli, 2023. | 17.45 – 21.00 uur

Op maandagavond 10 juli besteden wij aandacht aan de tentoonstelling over onze illustere voorgangers (sinds 1380 zijn er Bergenvaarders actief in Deventer). Daaraan is namelijk de tentoonstelling “De Heilige Nicolaas en de Hanze” in de Broederenkerk gewijd.

De Bergkerk heeft St. Nicolaas als patroon en zo ook alle zeevarenden. Dus ook de bergenvaarders hadden St. Nicolaas als patroonheilige.

Hein te Riele en Jos Paardekooper zullen die avond ons tijdens een rondleiding uitleg geven over de relatie van Sint Nicolaas met de Hanze, de zeevarenden in het algemeen en met de Bergenvaarders in het bijzonder.

9

oktober 2023

De Kop Handelskade

Maandag, 9 oktober, 2023. | 17.45 – 21.00 uur

Tijdens eerdere bijeenkomsten is al eens gesproken over stadscampus ‘De Kien’, een groot stadsontwikkelingsproject in de nabijheid van het station in Deventer. De Kop Handelskade is een verrassend en uniek nieuwbouwproject dat een belangrijk onderdeel vormt van ‘De Kien’.
De stadscampus krijgt een upgrade met een drietal gebouwen die plaats bieden aan kantoren, sociale huurwoningen, studentenwoningen, horeca én maar liefst 43 luxe appartementen en penthouses met een fenomenaal uitzicht op de skyline van Deventer! Daarnaast komen er 2 horeca-gelegenheden, 88 studentenwoningen, 76 sociale huurwoningen en is er plek voor 3.000 m2 kantoorruimte. Marco Spekreijse is Adjunct Directeur bij de ontwikkelaar van het complex, Explorius uit Rijssen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden:

Word actief Bergenvaarder.
Steun ons als vrijwilliger, donateur of promotor. Start vandaag nog.

Bel ons: 0570-763764