Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koos Hoogland – EICAS

11 november 2019 @ 17:30 - 20:00

Gratis
Koos Hoogland - EICAS

Geachte Bergenvaarders,

Afgelopen maand hadden we internationale borstkankermaand en een aansluitend thema met een geweldige spreekster. Ook de maand november hadden we aandacht kunnen geven aan zo’n thema. Sommige mannen laten immers in november hun snor staan om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een gelukkiger, gezonder en langer leven van mannen. Geld gaat naar duizenden programma’s gericht op prostaatkanker, teelbalkanker, psychische gezondheidsproblemen en lichamelijke inactiviteit. Echter, dat zou allemaal wellicht wat verwarrend zijn als we ook aandacht vragen voor een kerstpakkettenactie (zie helemaal onderaan deze nieuwsbrief) en bovendien wellicht op de 11e van de 11e er meer mannen een snor opplakken voor ander moverende redenen.

Daarom in het kader van ons ambitiekaart thema “Boeiendste stad” speciale aandacht deze maand voor een initiatief aan de Nieuwe Markt. Het oude Hegius-Gymnasium is aangekocht door 1618Vastgoed (bekend van o.a. De Gasfabriek) en wordt herbestemd tot het EICAS-museum, European Institute for Contemporary Art en Science. Daarnaast krijgt het gebouw een woonfunctie, op de hoogste etages komen appartementen en penthouses. Hans van Heeswijk maakte het ontwerp voor de transformatie. De opening van het museum staat gepland medio 2020.

EICAS is een privaat initiatief van Diepenvener Koos Hoogland en ontvangt vooralsnog geen rijks-, provinciale- en gemeentelijke subsidies. Hij werkt daarbij samen met een internationaal gezelschap kunstkenners van naam en faam. Zowel in de fase van de totstandkoming van het museum als daarna is EICAS uitsluitend aangewezen op eigen inkomsten uit activiteiten, schenkingen en legaten, zo staat op de website te lezen. In de kunst die in het museum wordt getoond zijn filosofie, taal en cultuur (de brede maatschappelijke context waarin de mens leeft) fenomenen waaruit het beleid en de programmering wordt verwoord.

Behalve het organiseren van exposities gaat EICAS zich ook inzetten voor moderne dans, mode, literatuur, concerten van hedendaagse muziek, performance en toneelvoorstellingen. Extra aandacht is voor de fysieke en sociale toegankelijkheid voor mensen met dementie, blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden, mensen met afasie en mensen met autisme en andere prikkelverwerkingsstoornissen. In een interview meldde Koos Hoogland dat hij vooral ook het ‘Science’ onderdeel spannend vindt… Genoeg om over te praten, te vragen, te discussiëren.

Kortom: EICAS is een initiatief waar Deventer trots op mag zijn! Koos vertelt waarom.

DRINGEND VERZOEK VAN DE KEUKEN: MELD U AAN!

Voor wat betreft de maaltijd verwachten we dat De Keizerskroon weer een heerlijke maaltijd voor ons serveert. U helpt de organisatie door even aan te melden via onderstaande link:

AANMELDEN

Lukt het niet? Stuur dan even een email naar [email protected] met de mededeling of u wel/niet blijft eten.

Wanneer?      11 november 2019
Aanvang?       17.30 uur
Tot hoe laat?  ca. 20.00 uur

Het programma:
17.30 – Ontvangst
17.55 – Welkomstwoord
18.05 – Presentatie + gelegenheid tot vragen
18.45 – Diner

Wij willen U graag ontmoeten !

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via bovenstaande link of via [email protected] en laat dan a.u.b. gelijk even weten of u blijft mee-eten…

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteund door donateur te worden.

Wij waarderen het altijd als deelnemers na de maaltijd nog even blijven napraten onder het genot van een koffie of borrel. Voor vragen kunt u zich tevens melden bij [email protected].

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Het bestuur van de Bergenvaarders,
Rob Korten                       Astrid Groustra                 Gerard Harmelink
Secretaris                         Penningmeester                 President

 

 

Gegevens

Datum:
11 november 2019
Tijd:
17:30 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
www.bergenvaarders.nl

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Restaurant De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
0570-641277
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -