OLYMPUS DIGITAL CAMERAWIST U DAT: HET JAAR 1999:
Januari: Clemens Hogenstijn vertelt over burgemeester Bolkestein (1957-1975) in het kader van de opening van de Nico Bolkesteinlaan en de Leonard Springerlaan
Maart: Bergenvaarder Tom Rietveld spreekt over De winst van integer ondernemen
April: Emiel Joolen, voorzitter MKB vertelt over de Deventer Binnenstad
Maart: hoera, een witte-en-rode-port-proefavond door Ruud Arendse
Juni: Ina Adema, bedrijfsjuriste van Karel Lassche (!), verhaalt over haar dagelijkse praktijk van het exploiteren van speelautomaten c.q. een speelautomatenhal.
Nota bene: Ben Voorhuis nam afscheid als penningmeester (sinds 1982). Helaas was hij er niet. Hij werd heel hartelijk bedankt en vervolgens werd onder luid applaus Dolf van Soest als nieuwe penningmeester geïnstalleerd! Diezelfde avond gaven de Bergenvaarders een groot boeket bloemen aan exploitant Ingrid voor alle goede zorgen, die op haar beurt de bloemen in één grote zwaai doorgaf aan Sigrid, als dank voor de uitstekende bediening.
Oktober: Peter Thissen sprak namens Woonunie over Wonen Boven Winkels
November: Beeldendkunstenaar Karoly Szekeres vertelde over het Deventer Indië monument
In december werde er loten verkocht en werden donaties gegeven ten behoeve van de aardbevingen in Turkije, e.e.a. onder toezicht van Kerstman Ritse! Vijf Bergenvaardersloten vielen in de prijzen (o.a. prijzen beschikbaar gesteld door Karel Lassche), o.a.: een modebon voor Jenny Kabel, een Wibra-bon voor Freek Blees en een fiets voor Bep ter Veer!