Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

12 maart 2018: Cleantech Stad – Koffieprut en groots van gas los

12 maart 2018 @ 17:30 - 21:00

Gratis
12-maart-2018-cleantech-stad

Maandagavond 12 maart is het weer tijd voor een mooie Bergenvaarders bijeenkomst in Restaurant De Keizerskroon te Deventer. De sprekers op 12 maart dragen op verschillende manieren bij aan de ambitiekaart van de gezamenlijke bedrijfsverenigingen MKB Deventer, VNO-NCW, Parkmanagement en Deventer Kring van Werkgevers en dan specifiek over het thema “Deventer Cleantech Stad”. Harrie van Bommel zet dit thema in een historisch perspectief.

Harrie van Bommel is al sinds jaar en dag docent aan Saxion Hogescholen. Hij zal vertellen over de opkomst van milieuwetenschappen/opleidingen in Deventer, de relatie van Deventer met veel milieuadviesbureaus en het ontstaan van de Cleantech Regio.

Michel Brans is recentelijk een duurzaam bedrijf gestart. Hij gelooft in koffiedrinken. Het staat symbool voor goede sfeer en samenwerken. Beide zijn nodig om zijn dromen te verwezenlijken. Samen met Circulus Berkel Cambio werkt Michel aan een sociale en duurzame leefomgeving. Vooral door veel plezier te hebben. Hoe? Hij kweekt oesterzwammen op koffieprut en komt zijn ideeën pitchen aan de bar.

Ook Jelmer Klaassen komt zijn ideeën pitchen aan de bar. Hij heeft wel een idee hoe we snel van het gas af komen… In Scandinavië wordt ingezet op gigantische warmtepompen (die werken als een omgekeerde koelkast, dus produceren warmte in plaats van koude) en biogas waarop warmtenetten in de stad worden aangesloten. Iets voor Deventer?

Het programma :

Deel 1: Aan de bar: ‘Hanzestad Deventer in het hier en nu’

17.30 – Netwerkborrel
18.00 – Intro Deventer Ambitiekaart-thema “Deventer Cleantech Stad”
18.05 – Pitch door Michel Brans – Oesterzwammen kweken op koffiedik
18.10 – Pitch door Jelmer Klaassen – Grootschalig van het aardgas af
18.15 – Ruimte voor discussie

Deel 2: Aan tafel: ‘Handelen zit in ons DNA’

18.30 – Historisch perspectief
Harrie van Bommel haakt aan op het thema ‘Deventer Cleantech Stad’ vanuit een historisch perspectief; tevens ruimte voor discussie.
18.45 – Diner (2 gangen)
Koffie na

Geïnteresseerden kunnen zich bij binnenkomst melden bij de bar voor deelname aan het diner. Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Voor vragen kunt u zich tevens melden bij [email protected]

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

info sheet cleantech stad

Gegevens

Datum:
12 maart 2018
Tijd:
17:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,
Site:
www.bergenvaarders.nl

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Restaurant De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
0570-641277
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -