Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marc de Lobie: Een historisch humoristisch stripboek

13 januari 2020 @ 17:30 - 20:00

Gratis

Geachte Bergenvaarders,

Allereerst wenst het bestuur van de Bergenvaarders u een geweldig 2020 toe. Wij hopen dat u de afgelopen tijd heeft kunnen genieten van de feestdagen in het bijzijn van vrienden en familie. Wij hopen tevens op 13 januari a.s. een glaasje op het nieuwe jaar met u te mogen drinken aan de bar.

We hebben die voor die dag weer een leuke spreker kunnen vinden. Marc de Lobie geeft stripboeken uit van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Daarnaast adviseert hij organisaties op het gebied van historische strips. Recentelijke projecten waar hij aan meegewerkt heeft zijn De Ridders van Gelre en een stripalbum over de geschiedenis van de gemeente Rheden (winnaar van de Erfgoedprijs 2019).

Marc heeft een sterkte binding met Deventer. Hij is er geboren en zijn familie woont er al een paar honderd jaar. Een aantal jaar geleden heeft hij het plan opgevat om een historische strip te maken over de Hanzeperiode en dan met name gezien vanuit de geschiedenis van de stad Deventer. Voor dit project heeft Marc inmiddels de steun van Bart Vermeulen (Stadsarcheoloog en directeur van Deventer Verhaal) en Bertus Brokamp, die vanuit Deventer Burgerschap de nodige informatie aanlevert over het middeleeuwse leven, kleding en gewoontes.

Momenteel werkt Marc met een striptekenaar en een verhalenverteller / scenarioschrijver aan een verhaal van drie pagina’s, dat dient als basis voor de fondsenwerving om het daadwerkelijke album mogelijk te maken. Dit korte verhaal draait om de Bergenvaarders die in afwachting zijn van een lading stokvis uit Bergen. We zien de jaarmarkt op de Brink, de herberg St. Olof en de drukke middeleeuwse straatjes van Deventer.

Het uiteindelijke verhaal gaat 44 pagina’s tellen en krijgt een oplage van 15.000 exemplaren. Het wordt een humoristische historische strip met een goed onderzochte en onderbouwde historische achtergrond, zodat de lezer meteen wat meekrijgt van een belangrijk stuk Deventer geschiedenis. Er komt ook een scholeneditie met een extra katern van 16 pagina’s boordevol informatie over de Hanze en de middeleeuwse stad.
… Genoeg om over te praten, te vragen, te discussiëren.

 

DRINGEND VERZOEK VAN DE KEUKEN: MELD U AAN!

 

Voor wat betreft de maaltijd verwachten we dat De Keizerskroon weer een heerlijke maaltijd voor ons serveert. U helpt de organisatie door even aan te melden via onderstaande link:

HIER AANMELDEN

 

Lukt het niet? Stuur dan even een email naar [email protected] met de mededeling of u wel/niet blijft eten.

Wanneer?      13 januari 2020
Aanvang?       17.30 uur
Tot hoe laat?  ca. 20.00 uur

Het programma:
17.30 – Ontvangst
17.55 – Welkomstwoord
18.05 – Presentatie + gelegenheid tot vragen
18.45 – Diner

Wij willen U graag ontmoeten !

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via bovenstaande link of via [email protected] en laat dan a.u.b. gelijk even weten of u blijft mee-eten…

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteund door donateur te worden.

Wij waarderen het altijd als deelnemers na de maaltijd nog even blijven napraten onder het genot van een koffie of borrel. Voor vragen kunt u zich tevens melden bij [email protected].

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Het bestuur van de Bergenvaarders,
Rob Korten                       Astrid Groustra                   Gerard Harmelink
Secretaris                         Penningmeester                 President

Gegevens

Datum:
13 januari 2020
Tijd:
17:30 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-bergenvaarders-een-humoristisch-historisch-stripboek-88177616625

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Restaurant De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
0570-641277
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -