Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe Bergenvaarders

juli 8 @ 19:00 - 21:00

Gratis

Nieuwe Bergenvaarders

Op maandagavond 8 juli 2024 organiseren de Bergenvaarders een bijeenkomst waarin Herman Starink vertelt over de geschiedenis van Go Ahead Eagles op het Europese voetbaltoneel. Dit jaar heeft Kowet zich namelijk opnieuw geplaatst voor Europees voetbal. En daarmee kunnen onze voetbalhelden oprecht Bergenvaarders worden genoemd: de tegenstander is namelijk SK Brann uit het Noorse Bergen .

 

Sprekers

8

juli 2024

Herman Starink

Voorzitter Stichting Niet te Kraken

Al tientallen jaren supporter en gepassioneerd verzamelaar van alles wat met Go Ahead (Eagles) te maken heeft.

In 2013 heeft hij met vier andere betrokken supporters de Stichting Niet Te Kraken opgericht. Doel is om recht te gaan doen aan de roemruchte geschiedenis van voetbalclub Go Ahead Eagles en haar rechtmatige voorganger Go-Ahead.

In stadion De Adelaarshorst huist binnenkort ook een heus Go Ahead Eagles-museum! De clubarchivarissen mogen de topstukken van de club gaan uitstallen in een recentelijk nieuw gebouwd onderdeel van de tribune.

Harry Webers

Deze maand zal Herman Starink de maandelijkse lezing verzorgen. Het onderwerp van deze maand is “Nieuwe Bergenvaarders”. Een mooie titel die alles te maken heeft met onze plaatselijke voetbalclub. Dit jaar heeft Go Ahead Eagles zich namelijk opnieuw geplaatst voor Europees voetbal. En daarmee kunnen onze voetbalhelden oprecht Bergenvaarders worden genoemd: de tegenstander is namelijk SK Brann uit het Noorse Bergen.

Go Ahead Eagles zelf is de laatste jaren ook een stevige Scandinavische koers ingeslagen. Zo staat er in Deventer op dit moment een heus kwintet aan Scandinavische spelers onder contract, met Jakob Breum, Oliver en Victor Edvardsen, Søren Tengstedt en Willum Willumsson. Je zou bijna gaan denken dat SK Brann als Europese tegenstander niet alleen historisch verantwoord is, maar ook nog eens onvermijdelijk of zelfs voorbestemd was.

Maar wat was de voorgeschiedenis van Go Ahead Eagles op het Europese voetbaltoneel ook alweer? Het was toch zeker wel een geschiedenis vol mooie verhalen en anekdotes! Kan Go Ahead Eagles – in de traditie van de aloude Bergenvaarders – met een supportersreis over zee naar Bergen voetbalcultgeschiedenis schrijven? En krijgen we een Go Ahead Eagles te zien dat als ‘moderne Bergenvaarders’ Deventer weer (economisch en sportief) nieuwe voorspoed gaat brengen?

Zoals altijd, is er ruim tijd om uw vragen aan onze spreker te stellen

U bent op 8 juli vanaf 17.30 uur weer van harte welkom in “de Lindeboom”, Lindeboomsweg 1a te Schalkhaar. 

Programma:

18.00 – Diner (voor eigen rekening)
19.00 – Koffie / inloop (aangeboden door de Bergenvaarders)
19.30 – Welkomstwoord
19.40 – Lezing door Herman Starink
20.30 – Netwerkborrel

Overigens willen wij u ook van harte uitnodigen op 7 juli 2024 bij Go Ahead Eagles aan de Vetkampstraat. Ook de Bergenvaarders zullen dan aanwezig zijn op de open dag!

Onze huisregels:
Een ieder is welkom, gratis toegang, wel graag voor de maaltijd z.s.m. aanmelden bij de organisatie (via bovenstaand formulier of via [email protected]) opdat ruimte en consumpties zijn af te stemmen op de opkomst.

Er is vast veel te verhalen, we verheugen ons op uw komst.

Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via onze website (bovenaan deze pagina).

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteunt door donateur te worden. U bent al donateur vanaf 25 euro per jaar. Voor bedrijven hebben wij een steunpakket ontwikkeld. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met onze penningmeester.

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Steun dit evenement

Wilt u dit evenement steunen? Een bijdrage aan de koffie? Of een klein bedrag voor de organisatie? Dat kan hier, ook anoniem. Dank voor uw bijdrage!

Gekozen bedrag € -

Sponsoren

Meld u aan voor Event Updates

Gegevens

Datum:
juli 8
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,
Site:
www.bergenvaarders.nl

Organisatoren

Sociëteit der Bergenvaarders
stichting Niet te Kraken

Locatie

De Lindeboom
Lindeboomsweg 1a
Schalkhaar, Overijssel 7433BH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0570625225
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -