Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van hier tot daar en “weerumme”

12 juni 2023 @ 17:30 - 21:00

Gratis

Van Deventer tot Doesburg en “weerumme”

In dit bijzonder jubeljaar denkt het bestuur u veel mooie en interessante bijeenkomsten te kunnen presenteren. We hebben daarnaast, mede dankzij de inbreng van onze vrienden van de Doesburgse Hanzefeesten, een motor/auto route gemaakt van hier tot daar en “weerumme”.
Auke Nederhoed vertelt over de organisatie van de Doesburgse Hanzefeesten en de Bergenvaardersroute 2023 wordt gepresenteerd aan publiek en pers.

Spreker

12

juni 2023

Auke Nederhoed

Voorzitter Stichting Doesburgse Hanzefeesten

Ondernemer (in de mode), vrijwilliger, drijvende kracht achter de Doesburgse Hanzefeesten. De organisatie bezit honderden schitterende kostuums, gemaakt door een grote groep vrijwilligers. De “harde kern” is dan wel slechts enkele tientallen mensen groot. Maar op de feestdag zelf zijn enkele honderden vrijwilligers in touw.

Harry Webers

In dit bijzonder jubeljaar denkt het bestuur u veel mooie en interessante bijeenkomsten te kunnen presenteren. We hebben daarnaast, mede dankzij de inbreng van onze vrienden van Stichting Doesburgse Hanzefeesten, een motor/auto route gemaakt, van Deventer tot Doesburg en “weerumme”. De route is vanaf 12 juni vrij te downloaden van onze websites. Ook is er een bijbehorende toelichting op de interessante bezienswaardigheden onderweg. Deze toelichting is onder betaling van een kleine financiële bijdrage bij de Sociëteit der Bergenvaarders te verkrijgen. Op de bijeenkomst van 12 juni wordt de route aan donateurs en pers gepresenteerd.

Inschrijvingen in het Groot Boek der Bergenvaarders
Verder gaan wij op 12 juni onze nieuwe donateurs bijschrijven in het Groot Boek der Bergenvaarders. Met dit gebruik zijn wij begonnen in 2019, maar door een onregelmatig programma als gevolg van COVID19 hebben wij dit tot op heden niet kunnen continueren. Tot nu. Daarbij zal ook onze nieuwe Thesaurier Harry Hoving aan u worden voorgesteld en zal u worden medegedeeld hoe onze stichting er momenteel voor staat.

Vervolgens gaan we luisteren naar Auke Nederhoed. Hij vertelt, geheel in lijn met ons jaarthema, over de Doesburgse Hanzefeesten die worden gehouden op de zaterdag voorafgaand aan onze juni bijeenkomst. Bezoekt u dus ook vooral op 10 juni de mooie Hanzestad Doesburg en laaft u zich aan de schoonheid van deze stad en haar bruisende festiviteiten.

Over onze spreker en zijn organisatie
Ondernemer (in de mode), vrijwilliger, drijvende kracht achter de Doesburgse Hanzefeesten. De organisatie bezit honderden schitterende kostuums, gemaakt door een grote groep vrijwilligers. De “harde kern” is dan wel slechts enkele tientallen mensen groot. Maar op de feestdag zelf zijn enkele honderden vrijwilligers in touw. Zij willen meer samenwerking met gelijkgestemden in Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen. Het beloofd dus ook een uitdagende bijeenkomst te worden. Immers, Gelre en het Oversticht hebben een historie samen. En die werkt soms honderden jaren na. Desondanks zijn wij er heilig van overtuigd dat wij langs onze IJssel iets zullen vinden wat men in het Engels zo mooi ‘common ground’ noemt. Met de ontwikkeling van de route hebben we immers onze eerste samenwerking al gevonden.

Als altijd is er ruim tijd voor uw vragen.

U bent welkom in restaurant “de Keizerskroon” vanaf 17.30 uur.

Programma:

18.00 – Diner (voor eigen rekening); tevens intermezzo door Henk Koolmoes
19.00 – Koffie / inloop
19.15 – Welkomstwoord / Groot Boek der Bergenvaarders / verantwoording
19.40 – Auke Nederhoed – Doesburgse Hanzefeesten
20.20 – Presentatie Bergenvaardersroute 2023; uitreiking eerste exemplaar
20.30 – Netwerkborrel

Onze huisregels:
Een ieder is welkom, gratis toegang, wel graag voor de maaltijd z.s.m. aanmelden bij de organisatie (via bovenstaand formulier of via [email protected]) opdat ruimte en consumpties zijn af te stemmen op de opkomst.

Er is vast veel te verhalen, we verheugen ons op uw komst.

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via onze website (bovenaan deze pagina).

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteunt door donateur te worden. U bent al donateur vanaf 25 euro per jaar. Voor bedrijven hebben wij een steunpakket ontwikkeld. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met onze penningmeester.

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Sponsoren

Meld u aan voor Event Updates

Gegevens

Datum:
12 juni 2023
Tijd:
17:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Restaurant De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
0570-641277
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -