Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Heilige Nicolaas en de Hanze

10 juli 2023 @ 18:00 - 21:30

Gratis

De Heilige Nicolaas en de Hanze

In dit bijzonder jubeljaar jaar denkt het bestuur u veel mooie en interessante bijeenkomsten te kunnen presenteren.

Na de jubileumlunch-bijeenkomst tijdens het “Hanze evenement” in april gaan we tijdens op de bijeenkomst op maandagavond 10 juli aandacht besteden aan de tentoonstelling over onze illustere voorgangers (sinds 1380 zijn er Bergenvaarders actief in Deventer).

Sprekers

10

juli 2023

Hein te Riele

drijvende kracht achter de boekenmarkt, deventer op stelten

Hein te Riele was jarenlang directeur van de VVV in Deventer en de drijvende kracht achter, onder andere, de Deventer Oranjevereniging, de boekenmarkt, “Deventer op stelten”, het Dickensfestijn en nog veel meer, minder bekende, activiteiten in onze stad.

Harry Webers

Jos Paardekooper

Letterkundige en historicus

Jos Paardekooper is letterkundige en historicus met vele boeken over de geschiedenis van Deventer op zijn naam. Hij is ook voormalig Deventer stadsdichter, zanger, docent aan de HBO voor Bibliotheek en Documentaire Informatie (later Informatiedienstverlening en -Management) te Deventer.
Harry Webers

In dit bijzonder jubeljaar jaar denkt het bestuur u veel mooie en interessante bijeenkomsten te kunnen presenteren. Na de jubileumlunch-bijeenkomst tijdens het “Hanze evenement” in april gaan we tijdens de bijeenkomst op maandagavond 10 juli aandacht besteden aan de tentoonstelling over onze illustere voorgangers (sinds 1380 zijn er Bergenvaarders actief in Deventer). Daaraan is namelijk de tentoonstelling “De Heilige Nicolaas en de Hanze” in de Broederenkerk gewijd.

De Bergkerk heeft St. Nicolaas als patroon en zo ook alle zeevarenden. Dus ook de bergenvaarders hadden St. Nicolaas als patroonheilige.

Hein te Riele en Jos Paardekooper zullen die avond ons tijdens een rondleiding uitleg geven over de relatie van Sint Nicolaas met de Hanze, de zeevarenden in het algemeen en met de Bergenvaarders in het bijzonder.

Meer over de tentoonstelling vindt u op de website: https://www.deventer.info/hanzejaar2023/programma/heiligenicolaas/
Meer over de Hanze en de Bergenvaarders: https://historiek.net/hanzecultuur-baksteen-en-koopmanstrots/130004/

Als altijd is er ruim tijd voor uw vragen.

U bent voor deze bijeenkomst als vanouds welkom in restaurant “de Keizerskroon” vanaf 17.30 uur.

Programma:

18.00 – Diner (voor eigen rekening)
19.00 – Koffie / inloop
19.15 – Welkomstwoord
19.20 – Rondleiding op de tentoonstelling ‘De Heilige Nicolaas en de Hanze’ door Hein te Riele en Jos Paardekooper. Wij gaan daarvoor met onze sprekers naar de Broederenkerk waar de tentoonstelling zich bevindt.
20.30 – Netwerkborrel

Onze huisregels:
Een ieder is welkom, gratis toegang, wel graag voor de maaltijd z.s.m. aanmelden bij de organisatie (via bovenstaand formulier of via [email protected]) opdat ruimte en consumpties zijn af te stemmen op de opkomst.

Er is vast veel te verhalen, we verheugen ons op uw komst.

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via onze website (bovenaan deze pagina).

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteunt door donateur te worden. U bent al donateur vanaf 25 euro per jaar. Voor bedrijven hebben wij een steunpakket ontwikkeld. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met onze penningmeester.

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Steun dit evenement

Wilt u dit evenement steunen? Een bijdrage aan de koffie? Of een klein bedrag voor de organisatie? Dat kan hier, ook anoniem. Dank voor uw bijdrage!

Gekozen bedrag € -

Sponsoren

Meld u aan voor Event Updates

Gegevens

Datum:
10 juli 2023
Tijd:
18:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
www.bergenvaarders.nl

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0570 641 277
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -