Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

40 jarig jubileum: een lunch met een middeleeuws tintje

22 april 2023 @ 12:00 - 14:00

Gratis

40-jarig jubileum

De Sociëteit der Bergenvaarders bestaat 40 jaar! Dat vieren wij met een middeleeuwse thema-lunch op zaterdag 22 april 2023. Aansluitend hebben wij Rene Berends en Harry Webers gevraagd ons mee te nemen naar vroeger tijden en middeleeuwse sferen. Na afloop nodigen wij u van harte uit het middeleeuws festijn te bezoeken in het Worpplantsoen, waar ook de Bergenvaarders vertegenwoordigd zullen zijn.

Spreker

22

april 2023

René Berends

onderzoeker, auteur, vrijwilliger en bestuurslid bij diverse Deventer erfgoedinstellingen

Rene Berends is onderzoeker voor Saxion Hogescholen en Dalton International. Tevens is hij onderzoeker, auteur, vrijwilliger en bestuurslid bij diverse Deventer erfgoedinstellingen. Hij schrijft zich volgens eigen zeggen helemaal een ongeluk en heeft een lange lijst met publicaties achter zijn naam staan. Op 22 april zal hij vertellen over de geschiedenis van de Deventer industrie. Zijn verhaal zal worden ingeleid door Harry Webers.

Harry Webers

Harry Webers

Voorzitter SER Overijssel

Sinds Harry Webers terugtrad als directielid bij Witteveen+Bos, richt hij zich volledig op uiteenlopende nevenfuncties op het gebied van ‘people, planet, profit’. Zo is hij plaatsvervangend voorzitter van de Commissie voor de milieueffectrapportage en voorzitter van de SER Overijssel. Vanuit zijn zorgen omtrent ‘people, planet, profit’ schreef hij het ambitiedocument ‘De Nieuwe Hanze’.

Harry Webers

Op 22 april vindt op het Worp plantsoen het “Middeleeuws Festijn Deventer” plaats. Dit festijn maakt deel uit van een reeks feestelijkheden rondom het Hanzejaar, georganiseerd door Deventer Verhaal.

Tijdens het Middeleeuws Festijn zullen er diverse re-enactmentgroepen aanwezig zijn die het leven in de Middeleeuwen uitbeelden, is er een leuke markt en vinden er allerhande activiteiten plaats. Er zal zelfs een heus vikingschip aanmeren! En uiteraard zullen ook de Bergenvaarders vertegenwoordigd worden op het festijn.

Toegang tot dit evenement is gratis.

Rond het middaguur zullen wij in het kader van het 40-jarig bestaan van onze Sociëteit een lunch organiseren bij restaurant de Keizerskroon. Uiteraard met een middeleeuws thema. Ook de inleider van die middag, Harry Webers, zal ons meevoeren naar 1380, het jaar waar de Bergenvaarders voor het eerst in de geschreven geschiedenis opduiken. Rene Berends zal ons meer vertellen over de geschiedenis van de Deventer industrie.

Als altijd is er ruim tijd voor uw vragen.

U bent voor deze lunch welkom in restaurant “de Keizerskroon” vanaf 12.00 uur.

Programma:

12.00 – Lunch (voor eigen rekening)
13.00 – Koffie / inloop
13.15 – Welkomstwoord door Gerard Harmelink / Inleiding door Harry Webers
13.30 – De geschiedenis van de Deventer industrie door Rene Berends
14.00 – Afsluiting, vervolg in het Worpplantsoen

Onze huisregels:
Een ieder is welkom, gratis toegang, wel graag voor de maaltijd z.s.m. aanmelden bij de organisatie (via [email protected]) opdat ruimte en consumpties zijn af te stemmen op de opkomst.

Er is vast veel te verhalen, we verheugen ons op uw komst.

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via onze website (bovenaan deze pagina).

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteunt door donateur te worden. Voor bedrijven hebben wij een steunpakket ontwikkeld. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met onze penningmeester.

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Meld u aan voor Event Updates

Gegevens

Datum:
22 april 2023
Tijd:
12:00 - 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
www.bergenvaarders.nl

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Restaurant De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
0570-641277
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -