Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bedrijveninvesteringszones Binnenstad (BIZ) 2023-2027

12 december 2022 @ 17:30 - 21:00

Gratis

Binnenstad BIZ
2023-2027

De Vereniging Deventer Binnenstad Ondernemers (VDBO) en de Stichting Deventer Binnenstad Vastgoedeigenaren (SDBV) hebben de gemeente verzocht om voor de periode 2023 t/m 2027 bedrijveninvesteringszones (BIZ) in te stellen in de binnenstad. Maar wat gaat er nu eigenlijk gebeuren?

Sprekers

12

December 2022

Peter Brouwer

Binnenstadsmanager

Binnenstadsmanager Peter Brouwer is geen onbekende bij de Bergenvaarders. Het is alweer een aantal jaren geleden dat hij zijn plannen voor de binnenstad voor het eerst presenteerde, en wij hadden destijds de eervolle primeur. Hij zal ons vertellen wat de nieuwe BIZ gaat betekenen voor de stad. 

Clemens Hogenstijn

Voormalig stadshistoricus

Clemens Hogenstijn is Honorair Bergenvaarder bij onze sociëteit en heeft gedurende meer dan 35 jaar met zijn fenomenale kennis van de historie van Deventer en Overijssel, het verleden van de stad Deventer en de provincie Overijssel ontsloten.

Wat kunnen we verwachten?

Onze historische binnenstad staat zoals ieder jaar weer volop in de belangstelling in deze laatste maand van het jaar. Prachtige verlichting, Dickens Festijn, Sinterklaas- en Kerstinkopen doen. De stad ádemt Kerst. En ook wij als Bergenvaarders hopen ieder jaar weer op een met Kerst doorspekte bijdrage van onze Honorair Bergenvaarder Clemens Hogenstijn. Ook dit jaar deed hij die toezegging en wij zijn hem daar dankbaar voor. Centraal in zijn verhaal staan de gildes in onze stad.

Dat verhaal zal goed aansluiten op de ‘gildes’ zoals we die momenteel tegenkomen in de binnenstad. De Vereniging Deventer Binnenstad Ondernemers (VDBO) en de Stichting Deventer Binnenstad Vastgoedeigenaren (SDBV) hebben de gemeente verzocht om voor de periode 2023 t/m 2027 bedrijveninvesteringszones (BIZ) in te stellen in de binnenstad: 1 voor ondernemers en 1 voor vastgoedeigenaren. Op 12 oktober 2022 is de gemeenteraad hier akkoord mee gegaan. Ook onder de vastgoedeigenaren en de ondernemers bleek voldoende draagvlak. Maar wat gaat er nu eigenlijk gebeuren? En wat heeft zo’n ‘BIZ’ de afgelopen jaren ons eigenijk gebracht?

Binnenstadsmanager Peter Brouwer is geen onbekende bij de Bergenvaarders. Het is alweer een aantal jaren geleden dat hij zijn plannen voor de binnenstad voor het eerst presenteerde, en wij hadden destijds de eervolle primeur. Hij zal ons vertellen wat de nieuwe BIZ gaat betekenen voor de stad.

Genoeg ruimte voor discussie. Interessant voor iedereen, van beleidsmakers en inwoners tot ondernemers. En zoals altijd is er ruim tijd voor uw vragen.

U bent welkom in restaurant “de Keizerskroon”, Stromarkt 12 te Deventer, vanaf 17.45 uur.

Programma:

18.00 – Diner (voor eigen rekening)
19.00 – Koffie / inloop
19.30 – Sprekers
  – Welkomstwoord door onze President
  – Historisch perspectief (Clemens Hogenstijn)
  – De nieuwe BIZ voor de binnenstad (Peter Brouwer)
20.30 – Netwerkborrel

Onze huisregels:
Een ieder is welkom, gratis toegang, wel graag z.s.m. aanmelden bij de organisatie (via [email protected]) opdat ruimte en consumpties zijn af te stemmen op de opkomst.

Er is vast veel te verhalen, we verheugen ons op uw komst.

Spijs en netwerkborrel zijn voor eigen rekening. Koffie tijdens de inloop is voor onze rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan zoals hierboven aangegeven.

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteunt door donateur te worden. Voor bedrijven hebben wij een steunpakket ontwikkeld. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met onze penningmeester.

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Meld u aan voor Event Updates

Word actief Bergenvaarder.
Steun ons als vrijwilliger, donateur of promotor. Start vandaag nog.

Bel ons: 0570-763764

Gegevens

Datum:
12 december 2022
Tijd:
17:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0570 641 277
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -