Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Komt de waterstof-economie in beweging?

14 november 2022 @ 17:30 - 21:00

Gratis

Komt de waterstof-economie in beweging?

Knalgas noemden we het vroeger. Ofwel waterstof. Het zijn echter vooral de huidige aardgasprijzen die door het dak knallen, dus misschien is het tijd om eens te kijken hoe de wind tegenwoordig waait. Gaan we elektrisch rijden of op waterstof?

Spreker

14

november 2022

Arjan de Putter

Directeur Fast Concepts

Arjan de Putter organiseert o.a. de Waterstof Challenge. Hij heeft in het verleden ook veel vervoersmiddelen met een batterij getest. Vanuit zijn praktijkervaring met alle aandrijflijnen heeft hij een eigen visie op duurzame mobiliteit ontwikkeld.

Knalgas noemden we het vroeger. Ofwel waterstof. Het zijn echter vooral de huidige aardgasprijzen die door het dak knallen, dus misschien is het tijd om eens te kijken hoe de wind tegenwoordig waait. Gaan we elektrisch rijden of op waterstof? Gaan we waterstof thuis krijgen of gaat waterstof naar de industrie? Maken we er elektriciteit van of warmte? In Deventer wordt door o.a. Saxion en Witteveen + Bos gewerkt aan het waterstofproject GROHW, waarbij het gaat om productie van waterstof, zuurstof en warmte voor gebouwen. Elektrisch rijden wordt verplicht voor zakelijke rijders, maar er wordt ook gewerkt aan een waterstof tankstation op A1 Bedrijvenpark. Dit soort schijnbaar tegenstrijdige berichten in de media maken het soms best verwarrend. Wat kunnen we nu verwachten van waterstof?

Arjan de Putter kan ons wat meer vertellen. Hij organiseert op 11 en 12 november de 24 uur Waterstof Challenge. Deze bijzondere rally is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal evenement met een internationaal deelnemersveld. Het is een strategisch spel, waarbij niet iedereen dezelfde route rijdt, maar waarbij je zo slim mogelijk door Europa rijdt met je waterstof-auto en zoveel mogelijk punten probeert te verdienen. Iedere kilometer en iedere tankbeurt levert je punten op. Je bepaalt zelf je route.

Naast deze 24H2 Challenge volgt Arjan ook de ontwikkelingen rond waterstof mobiliteit voor H2rijders.nl en heeft hij in het verleden heel veel vervoersmiddelen met een batterij getest voor E-xpeditie.nl. Vanuit zijn praktijkervaring met alle aandrijflijnen heeft hij een eigen visie op duurzame mobiliteit ontwikkeld.

Genoeg ruimte voor discussie. Interessant voor iedereen, van beleidsmakers en inwoners tot zakelijk rijders, fleet-owners en petrol-heads. En zoals altijd is er ruim tijd voor uw vragen.

U bent welkom in restaurant “de Keizerskroon” vanaf 17.45 uur.

Programma:

18.00 – Diner (voor eigen rekening)
19.00 – Koffie / inloop
19.30 – Welkomstwoord / Historisch perspectief
19.40 – Hoofdthema van de avond: Waterstof (Arjan de Putter)
20.30 – Netwerkborrel

Onze huisregels:
Een ieder is welkom, gratis toegang, wel graag z.s.m. aanmelden bij de organisatie (via [email protected]) opdat ruimte en consumpties zijn af te stemmen op de opkomst.

Er is vast veel te verhalen, we verheugen ons op uw komst.

Spijs en netwerkborrel zijn voor eigen rekening. Koffie tijdens de inloop is voor onze rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan zoals hierboven aangegeven.

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteunt door donateur te worden. Voor bedrijven hebben wij een steunpakket ontwikkeld. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met onze penningmeester.

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Meld u aan voor Event Updates

Word actief Bergenvaarder.
Steun ons als vrijwilliger, donateur of promotor. Start vandaag nog.

Bel ons: 0570-763764

Gegevens

Datum:
14 november 2022
Tijd:
17:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0570 641 277
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -