Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Kop Handelskade

9 oktober 2023 @ 17:30 - 21:00

Gratis

De Kien /  Kop Handelskade

Op De Kop Handelskade start een verrassend en uniek nieuwbouwproject! De stadscampus ‘De Kien’ krijgt een upgrade met een drietal gebouwen die plaats bieden aan kantoren, sociale huurwoningen, studentenwoningen, horeca én maar liefst 43 luxe appartementen en penthouses met een fenomenaal uitzicht op de skyline van Deventer!

Spreker

10

juli 2023

Marco Spekreijse

Adjunct Directeur Explorius Vastgoedontwikkeling BV

Marco Spekreijse is Adjunct Directeur bij Explorius. Dit bedrijf uit Rijssen heeft in Deventer niet alleen De Kop Handelskade in ontwikkeling, maar is ook betrokken bij de nieuwbouw van Topicus. Ook herontwikkelen ze bijvoorbeeld de koepelgevangenis in Arnhem.

Harry Webers

René Nelissen

Programma-manager ‘De Kien’

René Nelissen werkt al lange tijd als projectmanager bij Witteveen+Bos. Hij werkte o.a. aan projecten voor het Ministerie van Defensie, gemeente Amsterdam en Schiphol. Voor De Kien houdt hij zich niet alleen bezig met de fysieke toekomst van het gebied, maar kijkt hij ook naar de digitale wereld en hoe die de ontwikkeling van onze leefomgeving gaat veranderen.

Harry Webers

Tijdens eerdere bijeenkomsten is al eens gesproken over stadscampus ‘De Kien’, een groot stadsontwikkelingsproject in de nabijheid van het station in Deventer. De Kop Handelskade is een verrassend en uniek nieuwbouwproject dat een belangrijk onderdeel vormt van ‘De Kien’.
De stadscampus krijgt een upgrade met een drietal gebouwen die plaats bieden aan kantoren, sociale huurwoningen, studentenwoningen, horeca én maar liefst 43 luxe appartementen en penthouses met een fenomenaal uitzicht op de skyline van Deventer! Daarnaast komen er 2 horeca-gelegenheden, 88 studentenwoningen, 76 sociale huurwoningen en is er plek voor 3.000 m2 kantoorruimte.

De Kop Handelskade biedt dus een gevarieerde mix van wonen, werken en leren, met horeca op de begane grond. Het is straks een komen en gaan vanuit deze ‘bijenkorf’. Studenten, kantoorpersoneel en bewoners stromen in en uit; via de voetgangerscorridor zwermen ze alle kanten op. Je proeft er een bruisende, ongedwongen sfeer. Ontwikkelaar Explorius noemt het een ‘dynamische hotspot waar je elkaar ontmoet’met groene openbare ruimtes en verblijfzones.

Dat alles maakt ons nieuwsgierig en vraagt natuurlijk om uitleg. Hoe gaat Explorius dat allemaal realiseren? Adjunct directeur Marco Spekreijse komt het ons uitleggen.

Het verhaal van Marco wordt ingeleid door Rene Nelissen. Hij is programmamanager van De Kien. Hoe het gebied eruit gaat zien, begint zich steeds meer te vormen. De Kien zit tussen het NS-station en de binnenstad van Deventer. Hier zitten -al dan niet toevallig- bovengemiddeld veel IT-, techniek- en researchgerichte adviesbureaus zoals Tauw, Topicus en Witteveen+Bos. Maar ook hogeschool Saxion en ROC Aventus hebben er een plekje. Samen met gemeente Deventer, Deventer Economisch Perspectief, provincie Overijssel en de Deventer Schouwburg zijn dit de founding partners van De Kien. Door de kennis van deze partners te bundelen kun je samen versneld innoveren en groei genereren. Tegelijkertijd trekken ze samen op in de jacht op IT- en techniektalent. ‘De digitale wereld vervult een steeds prominentere rol in ons leven. Dat betekent dat ‘mensenwerk’ een andere plek krijgt’, aldus Nelissen. Hoe De Kop Handelskade in dat plaatje past, zal hij toelichten.

Als altijd is er ruim tijd voor uw vragen.

U bent voor deze bijeenkomst als vanouds welkom in restaurant “de Keizerskroon” vanaf 17.30 uur.

Programma:

18.00 – Diner (voor eigen rekening)
19.00 – Koffie / inloop (aangeboden door Sociëteit der Bergenvaarders)
19.30 – Welkomstwoord / Historisch perspectief
19.35 – De ontwikkeling van De Kien door René Nelissen
19.50 – De ontwikkeling van De Kop Handelskade door Marco Spekreijse
20.30 – Netwerkborrel (aangeboden door MKB Deventer)

Onze huisregels:
Een ieder is welkom, gratis toegang, wel graag voor de maaltijd z.s.m. aanmelden bij de organisatie (via bovenstaand formulier of via [email protected]) opdat ruimte en consumpties zijn af te stemmen op de opkomst.

Er is vast veel te verhalen, we verheugen ons op uw komst.

Spijs is voor eigen rekening. Koffie en netwerkborrel worden u aangeboden door Sociëteit der Bergenvaarders en MKB Deventer. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via onze website (bovenaan deze pagina).

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteunt door donateur te worden. U bent al donateur vanaf 25 euro per jaar. Voor bedrijven hebben wij een steunpakket ontwikkeld. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met onze penningmeester.

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Steun dit evenement

Wilt u dit evenement steunen? Een bijdrage aan de koffie? Of een klein bedrag voor de organisatie? Dat kan hier, ook anoniem. Dank voor uw bijdrage!

Gekozen bedrag € -

Sponsoren

Meld u aan voor Event Updates

Gegevens

Datum:
9 oktober 2023
Tijd:
17:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
www.bergenvaarders.nl

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0570 641 277
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -