Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een nieuw Bergenvaarders stripavontuur: “Een alchemist in Brugge”

13 november 2023 @ 17:30 - 21:00

Gratis

Een nieuw Bergenvaarders stripavontuur: “Een alchemist in Brugge”

Op maandagavond 13 november 2023 organiseren de Bergenvaarders weer een bijeenkomst met een cultuur onderwerp waar letterlijk veel over te lezen valt: Marco de Lobie komt vertellen over de totstandkoming van het tweede deel van de stripreeks De Bergenvaarders.

Sprekers

13

november 2023

Marc de Lobie

Uitgever van stripalbums en projectadviseur

Marc de Lobie geeft stripboeken uit van Nederlandse en Vlaamse auteurs met zijn uitgeverij Syndikaat. Daarnaast adviseert hij organisaties op het gebied van historische strips. Hij presenteerde al eerder bij ons een stripalbum over de Bergenvaarders en won de Erfgoedprijs 2019 met een stripalbum over de geschiedenis van de gemeente Rheden.

Marc heeft een sterkte binding met Deventer. Hij is er geboren en zijn familie woont er al een paar honderd jaar.

Harry Webers

In dit bijzonder jubeljaar jaar denkt het bestuur u veel mooie en interessante bijeenkomsten te kunnen presenteren. Zo verschijnt deze maand “de Bergenvaarders deel 2, Een Alchemist in Brugge”. De Bergenvaarders is een humoristische historische strip waarvan deel 1 zich in Deventer afspeelt.

In deel 2 staat de historisch hanzestad Brugge centraal en gaat het verhaal ook deels om Deventer. Het verhaal is in samenwerking met archeologen, erfgoedinstellingen, universiteiten en musea gemaakt om een zo goed mogelijk beeld van die tijd neer te zetten. Zo is Archeologie Deventer aangeschoven voor advies over de middeleeuwse stad, mochten de makers gebruik maken van 3D weergaves die de Universiteit Gent beschikbaar stelde en hielp Raakvlak Brugge met achtergrondinformatie over Brugge.

Als altijd is er ruim tijd voor uw vragen.

U bent voor deze bijeenkomst als vanouds welkom in restaurant “de Keizerskroon” vanaf 17.30 uur.

Programma:

18.00 – Diner (voor eigen rekening)
19.00 – Koffie / inloop (aangeboden door de Bergenvaarders)
19.30 – Welkomstwoord door onze President
19.40 – Achtergronden bij het 2e “bergenvaarders stripboek door Marc de Lobie
20.30 – Netwerkborrel

Onze huisregels:
Een ieder is welkom, gratis toegang, wel graag voor de maaltijd z.s.m. aanmelden bij de organisatie (via bovenstaand formulier of via [email protected]) opdat ruimte en consumpties zijn af te stemmen op de opkomst.

Er is vast veel te verhalen, we verheugen ons op uw komst.

Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via onze website (bovenaan deze pagina).

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteunt door donateur te worden. U bent al donateur vanaf 25 euro per jaar. Voor bedrijven hebben wij een steunpakket ontwikkeld. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met onze penningmeester.

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Steun dit evenement

Wilt u dit evenement steunen? Een bijdrage aan de koffie? Of een klein bedrag voor de organisatie? Dat kan hier, ook anoniem. Dank voor uw bijdrage!

Gekozen bedrag € -

Sponsoren

Meld u aan voor Event Updates

Gegevens

Datum:
13 november 2023
Tijd:
17:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,
Site:
bergenvaarders.nl

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Restaurant De Keizerskroon
Stromarkt 12
Deventer, Overijssel 7411 PJ Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
0570-641277
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -