Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

D.O.V. sinds 1908

april 8 @ 19:30 - 21:00

Gratis

D.O.V. sinds 1908

Op maandagavond 8 april organiseren de Bergenvaarders een bijeenkomst waarin een kleurrijk stuk geschiedenis van onze stad centraal staat.

We worden door Cees Zeijseink meegenomen door de periode 1908-2024, het rijke verleden van D.O.V.: de Deventer Oranje Vereniging.

Sprekers

8

april 2024

Cees Zeijseink 

Voorzitter Deventer Oranje Vereniging

Als een mens kon bruisen, dan was Cees Zeijseink een glas spa rood geweest. De nieuwbakken voorzitter van de Deventer Oranje Vereniging begint al honderduit te vertellen zonder ook maar één vraag gekregen te hebben. Een bruisbal, in de positiefste zin van het woord. Iemand die weet wat het betekent om ergens de schouders onder te zetten.

Harry Webers

Op 30 april vieren wij in Nederland onze soevereiniteit met de verjaardag van onze soeverein, Koning Willem Alexander (van Oranje enz,enz.) op koningsdag, 27 april. Hoewel een nationale feestdag worden in Deventer
de bijbehorende festiviteiten als sinds de oprichting, 4 april 1908, door de Deventer Oranje Vereniging (D.O.V.) georganiseerd.

Nu, meer bijna 120 jaar later, zijn er vele vragen.

  • Wat was de reden om een Oranjevereniging in Deventer op te richten?
  • Wie zijn actief binnen de vereniging?
  • Is de D.O.V. nog maatschappelijk relevant?
  • Waarom worden de feestelijkheden niet door de gemeente georganiseerd?
  • Wat zijn de evenementen en waarom worden juist deze evenementen op koningsdag gehouden?
  • Is er een landelijke verband tussen de verschillende Oranjeverenigingen.

Voldoende reden, lijkt ons, om de voorzitter van de D.O.V., Dhr. Cees Zeijseink, te vragen een lezing te geven over een vereniging met zo weinig bekendheid en een zo lange historie. Zoals altijd, is er ruim tijd om na de lezing uw vragen aan hem te stellen.

U bent voor deze bijeenkomst welkom in zalencentrum “De Lindeboom”, Lindeboomsweg 1a  te Schalkhaar. De deur staat vanaf 17.30 uur voor u open.

Programma:

18.00 – Diner (voor eigen rekening)
19.00 – Koffie / inloop (aangeboden door de Bergenvaarders)
19.30 – Welkomstwoord door onze President
19.40 – Lezing door de voorzitter van de D.O.V., Dhr. Cees Zeijseink.
20.30 – Netwerkborrel

Onze huisregels:
Een ieder is welkom, gratis toegang, wel graag voor de maaltijd z.s.m. aanmelden bij de organisatie (via bovenstaand formulier of via [email protected]) opdat ruimte en consumpties zijn af te stemmen op de opkomst.

Er is vast veel te verhalen, we verheugen ons op uw komst.

Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan via onze website (bovenaan deze pagina).

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteunt door donateur te worden. U bent al donateur vanaf 25 euro per jaar. Voor bedrijven hebben wij een steunpakket ontwikkeld. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met onze penningmeester.

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Steun dit evenement

Wilt u dit evenement steunen? Een bijdrage aan de koffie? Of een klein bedrag voor de organisatie? Dat kan hier, ook anoniem. Dank voor uw bijdrage!

Gekozen bedrag € -

Sponsoren

Meld u aan voor Event Updates

Gegevens

Datum:
april 8
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
www.bergenvaarders.nl

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Lindeboom
Lindeboomsweg 1a
Schalkhaar, Overijssel 7433BH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0570625225
Bekijk de site van Locatie

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -