Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Over de historie van de Bergenvaarders

10 februari 2022 @ 17:00 - 21:00

Gratis

Lezing in de Bergkerk

Op donderdag is er een lezing in de Bergkerk die wordt gegeven door de ons zeer bekende heren Marc de Lobie en Bart Vermeulen. Over de historie van de Bergenvaarders en wat daar in de Deventer bodem van is terug te vinden.

Spreker

10

februari 2022

Marc de Lobie

Eigenaar Bureau Janse en oceaan roeier

Marc de Lobie geeft stripboeken uit van Nederlandse en Vlaamse auteurs met zijn uitgeverij Syndikaat. Daarnaast adviseert hij organisaties op het gebied van historische strips. Recentelijke projecten waar hij aan meegewerkt heeft zijn De Ridders van Gelre en een stripalbum over de geschiedenis van de gemeente Rheden (winnaar van de Erfgoedprijs 2019). Uiteraard kennen wij hem vooral ook van de stripreeks ‘De Bergenvaarders’!

Het lijkt er op dat we weer samen mogen komen!
IJs en weder dienende.

Het bestuur hoopt dat u er, net als wij, weer veel zin in hebt. We hebben namelijk een aantal bijzondere bijeenkomsten voor u op de agenda.

We beginnen op donderdag 10 februari 2022.

Dus NIET op maandag 14 februari 2022. Waarom? Omdat er op die donderdag een lezing in de Bergkerk wordt gegeven door de ons zeer bekende heren Marc de Lobie en Bart Vermeulen. Over de historie van de Bergenvaarders en wat daar in de Deventer bodem van is terug te vinden.

Wij, Bergenvaarders, komen als gebruikelijk vanaf 17.00 bijeen bij de Keizerskroon en gaan daar om 18.00 aan tafel.

Voor zowel de bijeenkomst als de maaltijd verzoeken wij u om u vóór 7 februari aan te melden via [email protected]. Of met een belletje, SMS of WhatsApp naar 06 24 775 744. Dit vanwege de voorbereiding voor het diner.

Rond 19.15 uur gaan wij gezamenlijk te voet naar de Sint Nicolaaskerk op de berg.
(Er is, beperkt, mogelijkheid om per auto mee te rijden naar de Bergkerk)
De lezing begint om 20.00 uur en zal ongeveer een uur tijd nemen.

Blijf gezond en denk a.u.b. aan mondkapje en corona-toegangspas. Die zijn verplicht!

Er is vast veel te verhalen, we verheugen ons op uw komst,

Spijs en drank zijn voor eigen rekening. Onze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, ook als u geen maaltijd met ons nuttigt. Meld u a.u.b. als bezoeker aan zoals hierboven aangegeven.

Komt u vaker of waardeert u onze bijeenkomsten, dan zou het fijn zijn als u ons ondersteunt door donateur te worden. Voor bedrijven hebben wij een steunpakket ontwikkeld. Neemt u daarvoor a.u.b. contact op met onze penningmeester.

De Bergenvaarders zijn al sinds het jaar 1380 onlosmakelijk verbonden met de stad Deventer. Wilt u meer weten over Sociëteit der Bergenvaarders, dan kunt u dat vinden op www.bergenvaarders.nl

Meld u aan voor Event Updates

Word actief Bergenvaarder.
Steun ons als vrijwilliger, donateur of promotor. Start vandaag nog.

Bel ons: 0570-763764

Gegevens

Datum:
10 februari 2022
Tijd:
17:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Sociëteit der Bergenvaarders
Telefoon
0570763764
E-mail
info@bergenvaarders.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bergkerk Deventer
Bergkerkplein 14
Deventer, Overijssel 7411 EN Nederland
+ Google Maps

Dit evenement wordt u aangeboden door Stichting Sociëteit der Bergenvaarders. Toegang is gratis. Een financiële bijdrage wordt uiteraard altijd gewaardeerd. Wilt u ons ondersteunen, maar niet direct donateur van onze stichting worden, dan kan dat uiteraard:Gekozen bedrag € -